Citrusweg 12
2321 KD Leiden
T. 071-5125636
M. 06-82918875
E. info@uitgeverijginkgo.nl
Boeken: Natuur
 
Bomen in de buurt
25 bomen in de Leidse Professoren- en Burgermeesterswijk
Rinny E. Kooi & Jos Versteegen
Full color
148 pagina's
Gebonden met uitneembare kaart
€ 19,50

ISBN 978-90-807009-6-3

Bestellen / Order

(uitverkocht)

Bomen in de buurt. Iedereen beleeft er plezier aan, maar er zijn er maar weinigen die daadwerkelijk beseffen wat de waarde is van dit “stille” cultuurgoed.

De biologe dr. Rinny E. Kooi heeft sinds 1997 in haar buurt, de Professoren- en Burgemeesterswijk in Leiden, in de krant van de wijk de vele - en vaak bijzondere - bomen in de wijk beschreven. Haar bijdragen behoorden tot de meest populaire van de krant .

De Professoren- en Burgemeesterswijk heeft weinig openbaar groen, maar staat wel bekend als een groene wijk, omdat veel huizen een (soms grote) tuin hebben. Rinny E. Kooi heeft als biologe over de bomen geschreven, maar ze heeft de bomen ook in een veel ruimer verband geplaatst door haar historische en culturele belangstelling. Dat maakt de artikelen voor een veel breder publiek interessant. Immers ongeveer iedere stad heeft wel een wijk met boeiende bomen.

Het karakter van de Wijkkrant dwingt tot beperkingen. Daardoor heeft Rinny E. Kooi veel informatie ongebruikt gelaten. Dat probleem heeft ze nu opgelost door de 25 tot nu toe verschenen artikelen te bewerken en sterk uit te breiden. Bovendien zijn de hoofdstukken geïllustreerd met een groot aantal unieke, door de auteur zelf vervaardigde tekeningen 
van bloemen, vruchten, takjes en bladeren. De foto´s van 
Jos Versteegen maken het beeld compleet.

Ook voor niet-Leidenaars is het boek de moeite van het lezen waard. Mede voor hen is een wandelroute door de Professoren- en Burgemeesterswijk opgenomen.