Citrusweg 12
2321 KD Leiden
T. 071-5125636
M. 06-82918875
E. info@uitgeverijginkgo.nl
Boeken: Natuur
 
Natuur in de Stad
Bijles voor burgers
Dick de Vos
Full color
128 pagina's
Genaaid gebonden met leeslintje
€ 12,95 + evt. portokosten

ISBN 978-90-71256-49-3

Bestellen / Order

 

Natuur in de Stad is de tweede bundeling van natuurcolumns van Dick de Vos, IVN-natuurgids en fractievoorzitter namens de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Leiden.

De columns, die eerder verschenen in het Witte Weekblad gaan over planten en dieren in de stedelijke omgeving, met  Leiden en omgeving als voorbeeld. Ze zijn informatief, deels politiek, maar ook met humor en soms zelfspot geschreven. 

Marianne Thieme schrijft in haar voorwoord: “Meer dan ooit kiest de natuur de steden als toevluchtsoord. Er wordt minder gespoten met insecticiden, er wordt minder gejaagd, er zijn minder monocultures zoals het oneindige raaigras dat ons laagland teistert op het platteland.  In de stad groeit de biodiversiteit tegen de verdrukking in. In ons land is van de oorspronkelijke biodiversiteit nog maar 15% over van wat het was, maar wat er resteert vlucht naar de stad omdat het elders veel slechter toeven is voor wie niet tegen gif, monocultuur en jagers kan. Het is geen compliment voor de stad, maar wel een uitdaging. Dick de Vos inventariseert alle vluchtelingen die in en rond de steden een veilig heenkomen zoeken en doet dat gedegen en humorvol.”

Jelle Reumer, bioloog en publicist: "Het stedelijk gebied is qua aantal hectares ons grootste ecosysteem en daar kan niet genoeg over geschreven worden. Dick de Vos kan dat als geen ander. Met humor en soms een vleugje sarcasme maakt hij heerlijke stukjes over het natuurgebied dat begint bij de voordeur."

Maarten en Eva Biesheuvel: "Als je dit boekje leest, besef je pas goed hoe blij we moeten zijn met natuur in de stad. Knap gedaan, en ook de fotos zijn schitterend."