Citrusweg 12
2321 KD Leiden
T. 071-5125636
M. 06-82918875
E. info@uitgeverijginkgo.nl
Boeken: Poëzie
 
Gedachtegoed
Gedichten
T. Buwe

120 pagina's
Genaaid gebrocheerd met flappen
€ 16,50 + evt. portokosten

ISBN 978-90-71256-47-9

Bestellen / Order

  De poëzie van T.Buwe wordt gekenmerkt door een duidelijk ritme. Veel van zijn gedichten beschrijven stemmingen en gevoelens. Soms roept de auteur daarmee een dromerige sfeer op, dan weer is de teneur aangrijpend of teder. Maar het is altijd liefdevol.

  Hoewel de gedichten vaak een emotionele lading hebben die indringend op de lezer kan overkomen, zijn zij een feest van herkenning door hun toegankelijkheid en hun beeldend karakter. De poëzie van T.Buwe is wel eens als “beeldhouwen met woorden” gekarakteriseerd.

  Dit laatste geldt zeker ook voor zijn gedichten die betrekking hebben op het landschap en de natuur.

  “Gedachtegoed” is een uitdagende en intrigerende titel. Lezers zullen tot hun verrassing ontdekken dat T.Buwe de deur van zijn gedachten, gevoelens en stemmingen wagenwijd open zet. Emoties zoals eenzaamheid, verlangen, wanhoop en verdriet worden krachtig neergezet zonder dat het, hier en daar subtiele en verrassende, woordgebruik eronder lijdt.

  Dat komt de bereikbaarheid van zijn poëzie te goede en maakt deze bloemlezing tot een verzameling boeiende gedichten die de lezer(es) maar moeilijk terzijde kan leggen.